Vilka fördelar kan ett affärssystem ge ditt byggföretag?

25.9.2023 | Blogg

Framsida > Blogg > Vilka fördelar kan ett affärssystem ge ditt byggföretag?  •  Skriven av jerry

I bygg- och hantverksbranschen är effektivitet, planering och noggrannhet avgörande för all form av verksamhetsstyrning. Vill du som företagsägare uppnå alla dessa saker är en rekommendation att införskaffa ett affärssystem som är anpassat efter bygg- och hantverksföretag olika behov. I följande artikel vill vi lyfta fram fördelarna som ett affärssystem kan ge ert företag.  Vi vill med denna artikel kunna berika din kunskapsnivå gällande detta viktiga ämne.

Förbättra er projektplanering

I alla framgångsrika byggprojekt är en noggrann projektplanering och hantering A och O. Detta kan ett affärssystem hjälpa dig med. Genom ett affärssystem kan du skapa detaljerade projektplaner och hantera varje fas av dina projekt, från den första planeringen till det avslutande arbetet. Vidare kan du via systemet tilldela rätt anställd till rätt arbetsuppgifter och säkerställa att du har rätt material och utrustning tillgänglig när du behöver det. Dessutom kan du följa tidsscheman och ha kontroll över din budget i realtid, vilket minskar risken för förseningar och kostnadsöverskridanden.

Hjälp med att administrera materialhantering

Byggprojekt kräver en enorm mängd material, och det är avgörande att hantera detta materialflöde effektivt, risken är annars stort ett ditt företags kostnader springer i väg. Ett affärssystem kan vara med och vara behjälplig inom detta delområde. Genom att använda ett affärssystem kan du i realtid spåra dina materielbehov, lagerstatus och beställningar. Det innebär att du alltid vet vad du har tillgängligt i dina lager och var du har det. Det hjälper dig att undvika brist på material som kan försena dina projekt och minskar risken för förluster på grund av överskott. Du kan med andra ord alltid leverera förstklassiga tjänster till dina slutkunder, utan att vara orolig för att projekten inte går att leverera på grund av att ni saknar byggmaterial.

Ekonomistyrning som kan ta ditt företag till nästa nivå

Alla som jobbar inom bygg- och hantverksbranschen vet att en noggrann ekonomistyrning är av yttersta vikt för om ert företag ska vara lönsamt eller inte. Ett affärssystem ger dig verktygen för att noggrant övervaka dina finansiella resurser. Du kan skapa detaljerade budgetar för dina projekt och hela företaget, inklusive kostnader för arbetskraft, material och utrustning. Med affärssystemets hjälp kan du också automatisera faktureringsprocessen och hantera bokföring och rapportering. Det ger dig ökad transparens och minskar risken för ekonomiska fel.

Får jag presentera egenskaper mer i detalj?

I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.

30 minuters gratis webbmöte där vi presenterar Easoft Docs enkla funktioner för skapande av dokument.

Effektivisera er kundhantering

Bygg- och hantverksföretag hanterar ofta flertalet olika kunder och projekt samtidigt. För att detta ska vara möjligt är det viktigt att inte ha någon form av manuella kundhanteringsslösningar. Här kan ett affärssystem vara din bästa vän. Systemet hjälper dig att bygga starka kundrelationer genom att ge dig en överblick över tidigare interaktioner. Varje anställd som har någon form av kundkontakt kan in i systemet rapportera detta och sedan kan övriga anställda läsa samma information i efterhand. Detta ger ett extremt proffsigt intryck till exempel när någon kund ringer till er och ni kan direkt börja samtala med hen utifrån tidigare agenda. Vidare går det via ett affärssystem att hantera förfrågningar smidigt och skapa precisa offerter som är anpassade efter varje kunds behov. Detta leder inte bara till ökad kundnöjdhet utan också till ökad försäljning.

Rapportering och analys kring allt inom er affärsverksamhet

Affärssystem dig likväl kraftfulla verktyg för rapportering och analys kring allt som har med er verksamhet att göra. Via ett affärssystem får du insikter om dina olika projekts lönsamhet, du kan identifiera ineffektiva arbetsprocesser på ditt företag och fatta datadrivna beslut för att förbättra din verksamhet. Ett affärssystem blir som en klok mentor som ger dig råd om hur du kan göra ditt företag ännu bättre. Detta medför till att det blir extremt enkelt att fatta beslut om ditt företags framtid utifrån dessa ekonomiska siffor.

Administrera ditt bolag säljledning

Ett affärssystem ger er även förstklassiga möjligheter till olika former av säljledning. Du som projektledare kan ha koll på hur vilka säljprojekt dina säljare är aktiva med. Dina säljare kan i sin tur använda ett affärssystem som ett säljstöd i deras försäljningsprocess. Vidare kan ett affärssystem giva er fördelar inom följande delområden i er försäljningsprocess.

Skräddarsydda erbjudanden

Med hjälp av ett affärssystem har dina säljare superkrafter som de kan utnyttja till att sälja in ännu större bygg- och hantverksprojekt. Dina säljare kan smidigt skapa, anpassa och skicka olika former av offerter till slutkunder direkt via systemet helt digitalt. Ett affärssystem har ofta flertalet visuellt tilltalande offertmallar ett erbjuda till dina säljare. Med andra ord behöver inte ens dina säljare längre skapar massa offerter från grunden, utan kan använda mallar, vilket i sin tur är extremt tidsbesparande. Offerterna går även att skicka och följa upp direkt via systemet.

Total överblick

Affärssystemet ger dina säljare en guldgruva av information. De kan ha en total överblick över hela säljprocessen. Det är som att ha en kraftfull kikare som ger dem en klar bild av varje steg i försäljningscykeln. Detta hjälper dina säljare att vara mer organiserade och effektiva. De kan till exempel se om någon kund har accepterat offerten. Dina säljare kan även implementera noteringar från säljmöten de haft med kunderna. Vidare kan dina säljare även skicka sitt kostnadsförslag direkt via systemet.

Smidigare säljprocess

Genom att införskaffa ett affärssystem till din organisation ger du dina säljare möjligheter till en lyckad försäljning. Ett affärssystem kommer ta bort mycket av de administrativa arbetsuppgifterna hos dina säljare. I stället för att manuellt behöva utföra arbetsuppgifter kring säljprocessen kan dina säljare i stället fokusera på det som är viktigt för dem: nämligen att sälja in nya projekt till ditt företag. Vidare kan dina säljare välja att fokusera på att bygga starka relationer med kunder och att stänga avtal. Det gör er mer konkurrenskraftiga och hjälper er att snabbare svara på kundernas behov.

Vill ni införskaffa ett affärssystem inom bygg?

Om ni intresserade av att effektivisera eran verksamhet med hjälp av ett nytt affärssystem anpassat för bygg- och hantverksföretag, så är vår rekommendation att ni besöker vår systersajt Easoft. Där kan ni läsa mer om hur vårt affärssystem i praktiken fungerar och hur de kan hjälpa er organisation. ’

 Klicka gärna på följande länk för att får mer specifik information om affärssystemet: affärssystem bygg

Testa här hur enkelt elektronisk dokumentation är