Easoft Docs vs traditionella pappersdokument

20.5.2024 | Blogg

Työmaan dokumentointia

Framsida > Blogg > Easoft Docs vs traditionella pappersdokument  •  Skriven av jerry

I veckans blogginlägg utforskar vi ämnet traditionella pappersdokument kontra den moderna digitala plattformen Easoft Docs. Genom att noggrant analysera och väga för- och nackdelar av dessa alternativ strävar vi efter att ge en insiktsfull överblick som kan underlätta era välgrundade beslut gällande dokumentationsstrategin. Med fokus på att tillhandahålla högkvalitativa insikter och expertis strävar vi på Easoft efter att vara er pålitliga partner i övervägandet av en potentiell övergång till digital dokumentation. Vi önskar er en givande läsning och hoppas kunna bidra till era framtida strategier och beslut.

Fördelar med Easoft Docs:

Tillgänglighet

Easoft Docs erbjuder användare möjligheten att skapa och fylla i dokument digitalt direkt ute på fältet där du utför till exempel en egenkontroll. Du kan sedan direkt efter avslutat kontroll skicka iväg dokumentet till andra intressenter utan att fysisk behöva åka och lämna det. Du sparar både tid och energi genom detta.

Anpassningsbarhet

Genom ett brett utbud av dokumentmallar som kan skräddarsys efter era specifika behov möjliggör Easoft Docs en flexibel och anpassningsbar dokumentationsprocess som kan anpassas till varje unikt projekt eller arbetsuppgift. Vi har ett stort utbud av digitala dokumentmallar som alla kan vara med och bidra till att dokumentprocesserna för ert hantverksföretag blir förstklassiga.

Visuell förstärkning

Via vårt gränssnitt kombinerat med din mobiltelefon kan du ta kort på dina upptäckter och sedan implementera bilderna direkt in i dokumentet. Genom möjligheten att bifoga bilder till dokumenten skapas mer visuellt tilltalande och förståeliga rapporter för användare och kunder, vilket ökar klarheten och effektiviteten i kommunikationen. Du kommer aldrig kunna implementera bilder till ett vanligt pappersdokument. Utöver detta är våra digitala dokumentmallar även visuellt tilltalande och snygga. Du behöver med andra ord inte längre hålla på att designa fysiska pappersdokument längre allt detta tar våra dokumentmallar hand om i stället.

Omedelbar tillgång och distribution

Med Easoft Docs är de färdiga dokumenten omedelbart tillgängliga för ledning och kunder, vilket underlättar kommunikationen och minskar risken för förlorade dokument och missförstånd. Du behöver till exempel inte längre skicka någon form av fysisk post med dokument. Vårt system har i stället funktioner som låter dig skicka dokumenten direkt via din digitala enhet. Smidigt och enkelt!

Realtidsuppdateringar

Genom att tillåta flera användare att samtidigt arbeta på samma dokument möjliggör Easoft Docs realtidsuppdateringar och främjar snabbare beslutstagande och samarbete, vilket resulterar i ökad produktivitet och effektivitet.

Säkerhetskopiering

Easoft Docs erbjuder säkerhetskopierings- och datahanteringsfunktioner, vilket minskar risken för förlorade data och ger användarna en känsla av trygghet och säkerhet när det gäller viktig information. Vidare har vi alltid i alla dokument säkra arbetsmetoder som medför till att inga obehöriga kommer åt dokumenten. Inte ens brand, stöld eller annan form av attack mot erat kontor kommer skada era dokument på något sätt.

Smidiga arbetsprocesser

Genom att flera användare samtidigt kan arbeta med samma dokument i Easoft Docs, ökar noggrannheten och professionalismen i alla kontroller och arbetsmoment. Exempelvis kan olika kvalitetstekniker samarbeta och granska resultaten av egna kontroller i realtid, vilket leder till mer precisa och professionella bedömningar av materialkvalitet och överensstämmelse med branschstandarder.

Nackdelar med traditionella pappersdokument:

Begränsad tillgänglighet

Traditionella pappersdokument kan vara svåra att dela och distribuera, vilket resulterar i förlorad tid och ineffektivitet när det gäller att få tillgång till eller dela viktig information. Ska ni dela någon form av information via traditionella pappersdokument så måste ni skicka dem via fax eller brev. Detta är extremt tidkrävande och det kommer ta lång tid innan viktig information når fram till rätt personer. I dagens snabbförändriga värld kan detta bli ytterst kritiskt!

Risk för att pappersdokument kommer bort

Har du någon gång slarvat bort pappersdokument? Pappersdokument är mer mottagliga för fysisk skada eller förlust jämfört med digitala dokument, vilket kan medföra risker för företag och dess verksamhet om viktig information går förlorad eller förstörs. Via vårt system kan du söka efter tidigare utförda kontroller och snabbt hitta dem. Vidare kommer inte någon form av dokument bort via vårt system. Det finns tryggt och bra sparat i vårt gränssnitt.

Osmidigt att arkivera

Pappersdokument tar upp fysiskt utrymme och kan vara svåra att organisera och arkivera effektivt, vilket kan leda till problem med lagring och tillgänglighet på lång sikt. Till traditionella pappersdokument måste du kanske köpa in lagerutrymmen, pärmar, papper och mappar. Detta tar tid och är dessutom tidskrävande när du ska dokumentera olika former av arbetsprocesser.

Miljöpåverkan

Användningen av traditionella pappersdokument bidrar till avskogning och miljöförstöring genom pappersproduktionen, och kräver också energi och resurser för transport och lagring.

Osmidigt att bära med sig

Traditionella pappersdokument är extremt osmidiga att bära med sig vid olika former av kontroller. Pärmar, papper och häften tar bara plats. Det är ett gammaldags och osmidigt sätt att arbeta. Du behöver åka in till kontoret och lämna tillbaka papper. Om du till exempel ska utföra en egenkontroll vill du kunna undvika att behöva bära med dig med pärmar, papper och annat.

Vem vinner enligt oss?

Med tanke på fördelarna som Easoft Docs erbjuder, inklusive tillgänglighet, anpassningsbarhet, visuell förstärkning, omedelbar tillgång och distribution, realtidsuppdateringar, säkerhetskopiering och smidiga arbetsprocesser, anser vi att Easoft Docs är överlägsen jämfört med traditionella pappersdokument när det gäller att effektivisera dokumentationsprocesser och främja samarbete och produktivitet i företagsmiljöer. Vill du vara ett företag som tar steget in i framtiden kan du göra det enkelt via genom att boka en demo med en av våra säljare. Du kan göra de genom följande länk: https://easoftdocs.se/gratis-demo/


Testa här hur enkelt elektronisk dokumentation är