Digital offerthantering för bygg och hantverksföretag

30.10.2023 | Blogg

Framsida > Blogg > Digital offerthantering för bygg och hantverksföretag  •  Skriven av jerry

Är du ansvarig för offerthanteringen på ditt bygg- och hantverksföretag? I detta blogginlägg kommer vi att utforska varför digital offert- och projektledning är ett nödvändigt steg för bygg- och hantverksföretag. Du kommer få med dig konkreta tips på varför ditt företag bör digitalisera dessa steg och i slutet av artikeln får du även ett konkret tips på ett verktyg som du kan införskaffa.

Ökad effektivitet och stora tidsbesparingar

Du som företagsägare till att bygg- eller hantverksföretag är säkert ytterst medveten om att tid alltid är pengar inom allt man gör. Traditionella offertprocesser kan vara tidskrävande processer som tar fokus från andra viktiga delområden i ert arbete.  Du kanske manuellt behöver skapa, designa och skriva offerterna.  Vidare tar pappersarbete, manuell priskalkylering och översyn av dokument mycket tid och energi. Genom att införskaffa digital offerthantering kan er organisation i stället automatisera dessa processer och därmed minska den tid som läggs på administrativt arbete kring manuell offerthantering.

Minskad risk för fel och misstag

När det kommer till priskalkylering och offertskapande är det viktigt att undvika fel och misstag. Ett litet fel i en offert kan leda till förluster eller missnöjda kunder. Genom att införskaffa ett digitalt system för offertskapande kommer ni undvika dessa fel. Digital offerthantering ger ert företag möjlighet att skapa mer exakta och konsistenta offerter genom användning av inbyggda kalkylverktyg och mallar. Ni behöver med andra ord inte manuellt skapa varje offert från grunden. Ni kan i stället fort bara fylla i den mest grundläggande informationen in i en mall och utifrån detta skapas det färdiga offertmallar på nolltid. Att jobba digitalt är med andra ord extremt tidsbesparande!

Bättre spårbarhet och dokumentation kring era offerter

I bygg- och hantverksprojekt är det viktigt att ha en tydlig spårbarhet och dokumentation av alla offerter som har skickat ut till potentiella kunder. Ofta kan ni som företag också har flertalet olika offerter ute samtidigt och dessa vill man på ett enkelt sätt kunna spåra och följa upp löpande. Ett digitalt offerthanteringssystem tillåter företag att enkelt lagra och spåra alla offertrelaterade dokument, kommunicera med kunder och kollegor samt skapa en tydlig historik över tidigare projekt. Ni kan med andra ord enkelt via ett digitalt gränssnitt följa upp statusen på samtliga utskickade offerter till kunderna.

Får jag presentera egenskaper mer i detalj?

I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.

30 minuters gratis webbmöte där vi presenterar Easoft Docs enkla funktioner för skapande av dokument.

Digital offerthantering är ett miljömedvetet alternativ

Sist men inte minst är digital offerthantering en miljövänlig lösning. Genom att minska behovet av pappersdokument och onödig utskrift kan ert företag bidra till att minska sin miljöpåverkan. Det är en viktig aspekt att överväga i en tid när hållbarhet och miljömedvetenhet är i fokus. Vidare behöver ni till exempel inte längre köpa in stora mängder pappersdokument, färgpatroner till era skrivare eller ens betala för postutskick. Allt detta medför även till att ni som organisation blir otroligt attraktiv för era intressenter. Externa intressenter älskar nämligen att jobba med företag som har en sund hållbarhetspolitik.

Är er organisation intresserad av att införskaffa digitala lösningar?

Sammanfattningsvis är digital offertskapande ett nödvändigt steg för bygg- och hantverksföretag som vill öka sin effektivitet, minska riskerna för fel, förbättra kundrelationer.

Vi på Easoft har självklart utvecklat lösningar inom dessa delområden. Om du är intresserad av våra digitala offertmallar är vårt förslag att du besöker följande länk: https://easoft.se/offerthantering/

Testa här hur enkelt elektronisk dokumentation är