Affärssystem för entreprenadföretag – 15 frågor och 15 svar

20.11.2023 | Blogg

Framsida > Blogg > Affärssystem för entreprenadföretag – 15 frågor och 15 svar  •  Skriven av jerry

Funderar du på att införskaffa ett affärssystem för ditt entreprenadföretag? För att förenkla ditt beslutfattande har vi på Easoft tagit fram en exklusive guide på de vanligaste frågorna har vid införskaffandet av affärssystem. Totalt har vi samlat 15 frågor och 15 svar till detta spännande ämne. Trevlig läsning!

1. Vad är ett affärssystem för entreprenadföretag och varför behöver jag det?

Ett affärssystem för entreprenadföretag är en integrerad verksamhetslösning som hjälper dig att effektivisera och hantera olika aspekter av ditt företag, inklusive projektledning, resurshantering och ekonomi. Genom att affärssystem får du 110 % koll över din verksamhet och kan med hjälp av systemet ta din verksamhetsstyrning till nästa nivå.

2. Hur kan ett affärssystem underlätta projektplanering och -uppföljning?

Affärssystemet kan hjälpa dig att skapa och schemalägga projekt, tilldela resurser, övervaka framsteg och hantera ändringar i realtid för att säkerställa smidig projektgenomförande. Du kan göra allt detta direkt via din mobil, surfplatta eller bärbara dator.

3. Vilka fördelar får jag av att använda ett affärssystem för mina faktureringar?

Genom att automatisera faktureringsprocessen minskar affärssystemet risken för fel, förbättrar faktureringshastigheten och ger en tydlig översikt över företagets ekonomi. I och med att systemet är helt digitalt behöver likaså aldrig mer manuellt utföra någon form av faktura arbete. Vidare ger dig ett system en totalt överblick över allt som har med fakturering att göra.

Får jag presentera egenskaper mer i detalj?

I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.

30 minuters gratis webbmöte där vi presenterar Easoft Docs enkla funktioner för skapande av dokument.

4. Hur hjälper affärssystemet mig att hantera personal och resurser?

Affärssystemet ger dig möjlighet att hantera personalens scheman, övervaka deras arbete, och optimera användningen av resurser för att maximera effektiviteten.  Vidare har vårt system geotaggnings funktioner. Genom dessa unika funktioner kan du som arbetsledare se vart dina anställda har påbörjat arbetsdagen och vart de har avslutat den. Denna information kan du även använda som fakturaunderlag för slutkund.

5. Kan jag integrera affärssystemet med andra verktyg och program som jag redan använder?

Ja, många affärssystem är utformade för att integreras med andra populära programvaror och verktyg för att skapa en sömlös arbetsmiljö. Vårt affärssystem går bland annat att integrera med till exempel Fort-Knox och andra välkända system. Köper du vårt system får du ett flexibelt system som är enkelt att integrera med andra system.

6. Hur kan jag vara säker på att min företagsdata är säker med affärssystemet?

Affärssystem för entreprenadföretag implementerar avancerade säkerhetsfunktioner, som kryptering och behörighetskontroller, för att skydda din företagsdata från obehörig åtkomst. Risken är ytterst liten att någon form av data kommer i orätta händer genom att du implementerar ett affärssystem. Det är mycket mer osäkert för dig att hantera företag information på lösa pappersdokument.

7. Kan jag hantera flera projekt samtidigt med affärssystemet?

Ja, affärssystemet är utformat för att hantera flera projekt samtidigt och ge dig en helhetsbild av företagets aktiviteter. Du ser all information om dina anställda och projekten som de är inblandade i. Vidare ser du all nödvändig matnyttig information kring din verksamhetsstyrning.

8. Hur underlättar affärssystemet för mig att följa upp och analysera projektresultat?

Affärssystemet ger dig tillgång till detaljerade rapporter och analyser som hjälper dig att utvärdera projektresultat, identifiera framgångsfaktorer och göra informerade affärsbeslut.

9. Kan jag använda affärssystemet för att följa upp mina ekonomiska resultat över tid?

Ja, du kan använda affärssystemets ekonomimodul för att övervaka intäkter, kostnader och lönsamhet över olika tidsperioder. Du ser likväl även hur lönsamma specifika projekt har varit – men likväl om de inte varit lönsamma. Genom denna information kan du lära dig och göra saker annorlunda i framtiden.

10. Hur stöder affärssystemet mitt lagerhanteringssystem för byggmaterial och utrustning?

Affärssystemet hjälper dig att optimera lagerhanteringen genom att spåra inventering, hantera beställningar och säkerställa att nödvändiga material är tillgängliga för projekt.

11. Kan jag hantera mitt företags relationer (CRM) med affärssystemet?

Ja, många affärssystem inkluderar CRM-funktioner som hjälper dig att hantera kundrelationer, spåra leads och effektivisera säljprocessen.

12. Hur stöder affärssystemet mitt företags efterlevnad av lagar och regler?

Affärssystemet kan hjälpa till att säkerställa efterlevnad genom att spåra och rapportera relevanta data samt implementera kontroller för att minimera risker.

13. Kan jag få tillgång till affärssystemet när jag är på fältet eller utanför kontoret?

Ja, många affärssystem erbjuder mobila applikationer, vilket gör det möjligt för dig att hantera och övervaka företagsaktiviteter var du än är. Du kan till exempel se all information direkt via din mobila enhet och surfplatta.

14. Vilken typ av support och utbildning erbjuds vanligtvis med ett affärssystem för entreprenadföretag?

De flesta leverantörer erbjuder olika former av support och utbildning, inklusive handledning, online-resurser och kundsupport, för att säkerställa att du kan dra full nytta av systemet. Införskaffar du vårt system får du alltid löpande utbildning i systemet så att du på bästa sätt kan nyttja dess potential till din verksamhetsstyrning.

15. Hur kan jag välja det bästa affärssystemet för mitt entreprenadföretag?

När du väljer ett affärssystem bör du överväga dina specifika behov, budget, och framtida tillväxtplaner. Utför noggrann forskning, utvärdera demo-versioner och överväg recensioner från andra företag inom din bransch för att fatta informerade beslut.

Är du intresserad av ett affärssystem för ditt entreprenadföretag?

Om du är intresserad av att införskaffa ett affärssystem för ditt bygg och hantverksföretag, så är vår rekommendation att du besöker vår systersajt Easoft. Där kan du läsa mer om hur våra tjänster kan hjälpa till att utveckla ert företags verksamhetsstyrning. Du kan enkelt boka en demo av vårt system genom att besöka följande länk: https://easoft.se/affarssystem-byggforetag/

Testa här hur enkelt elektronisk dokumentation är